Οδηγός για Βιταμίνες και Συμπληρώματα Διατροφής

Περίληψη:

  • Η υγιεινή διατροφή έχει να κάνει με την ισορροπία διαφορετικών τροφίμων και θρεπτικών συστατικών στη διατροφή για καλή υγεία και ευεξία.
  • Η ύπαρξη ποικιλίας τροφίμων θα αυξήσει την πρόσληψη βασικών βιταμινών και μετάλλων.
  • Χρειαζόμαστε συμπληρώματα διατροφής για να διορθώσουμε τις διατροφικές ελλείψεις και την επαρκή πρόσληψη και να υποστηρίξουμε τις φυσιολογικές λειτουργίες παράλληλα με μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Συγκεντρώσαμε έναν οδηγό για όλους για να σας υποστηρίξουμε στο ταξίδι της υγείας σας και ποια είναι τα πιο βολικά συμπληρώματα που μπορείτε να πάρετε.
  • Μιλήστε με έναν επαγγελματία υγείας πριν από τη λήψη συμπληρωμάτων. Δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ολοκληρωμένη διατροφή και δεν θεραπεύουν ούτε προλαμβάνουν ασθένειες.

Εισαγωγή

Οι γονείς σας που σας έλεγαν να τρώτε τα λαχανικά ως παιδί κάτι ήξεραν.

Τώρα που αποφασίσατε να κάνετε το επιπλέον βήμα στο ταξίδι της υγείας σας, ήρθε η ώρα να μάθετε ποιες βιταμίνες και μέταλλα είναι τα καλύτερα για εσάς και πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο διάδρομος με τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία είναι πλήρως εφοδιασμένος - μπερδεμένος και συντριπτικός για τους περισσότερους.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να επιλέξετε τι είναι καλύτερο για εσάς;

Εδώ στη Naturecan, έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τις αγαπημένες μας βιταμίνες και μέταλλα. Με τον ολοκληρωμένο οδηγό μας, θα μάθετε ακριβώς τι μπορούν να κάνουν για την υγεία σας.

Τι είναι η Τιμή Αναφοράς Θρεπτικών Συστατικών

Η τιμή αναφοράς θρεπτικών συστατικών (NRV) είναι ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών για 13 βιταμίνες και 14 μέταλλα. Σκοπός αυτών των κατευθυντήριων γραμμών είναι να κατανοήσετε τις ετικέτες τροφίμων ή συμπληρωμάτων διατροφής σχετικά με τα επίπεδα καθοδήγησης της ΕΕ ανά ημερήσια ποσότητα βιταμινών ή ανόργανων συστατικών που χρειάζεται ο μέσος υγιής άνθρωπος για έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Ακολουθούμε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές για κάθε μία από τις βιταμίνες και τα μέταλλα μας για να σας δώσουμε μια εκτίμηση του αριθμού των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε καθημερινά. Αυτό υποστηρίζει την ανάπτυξή σας και διατηρεί την καλή υγεία.

Έτσι, μπορείτε να εμπιστεύεστε ότι τα προϊόντα της Naturecan είναι ποιοτικά, επιτρέποντάς σας να ζείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Οδηγός Βιταμινών και Ιχνοστοιχείων της Naturecan

Bitamini b12 - ellada - naturecan

1. Βιταμίνη Β12

Ένας βολικός τρόπος για να λαμβάνετε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη Βιταμίνης Β12 είναι μέσω των δισκίων μας.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 μπορεί να μας επηρεάσει όλους (συμπεριλαμβανομένων των vegans) και είναι κάτι που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε. Η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να ενισχύσει την πρόσληψη της βιταμίνης Β12.

Προβολή Προϊόντος

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταναλώσετε αρκετή βιταμίνη Β12 μόνο από τη διατροφή σας, ειδικά αν είστε 100% φυτικοί.

Αυτό συμβαίνει επειδή η βιταμίνη αυτή είναι υδατοδιαλυτή και βρίσκεται κυρίως σε τρόφιμα όπως: Κρέας, Ψάρι, Γάλα, Αυγά, Εμπλουτισμένη διατροφική μαγιά, Ενισχυμένα δημητριακά


Με 510μg βιταμίνης Β12 ανά μερίδα, το υψηλής ισχύος συμπλήρωμα διατροφής μας παίζει ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (1), συμβάλλοντας στη μείωση της κούρασης (2), υποστηρίζοντας τον φυσιολογικό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων (3), τη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία (4) και τον ενεργειακό μεταβολισμό (5).

Επιπλέον, οι βιταμίνες Β12 μας παρασκευάζονται με φυτικά συστατικά, ένας φιλικός προς τους vegan τρόπος συμπλήρωσης της διατροφής σας.

Προβολή Προϊόντος
vitamini-d3-k2-ellada-naturecan

2. Βιταμίνη D3 & K2

Οι βολικές κάψουλες βιταμίνης D3 & K2 είναι ιδανικό για όσους πηγαίνουν στο γυμναστήριο.

Η βιταμίνη D3 μπορεί να είναι δύσκολο να απορροφηθεί μόνο μέσω της τροφής, καθώς παράγεται κυρίως όταν εκτίθεστε στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Ωστόσο, κατά τους χειμερινούς μήνες, πολλοί άνθρωποι δεν εκτίθενται σε αρκετό ηλιακό φως για βέλτιστα επίπεδα.

Προβολή Προϊόντος

Μερικές τροφικές πηγές βιταμίνης D3 είναι τα Λιπαρά ψάρια - όπως σολομός, σκουμπρί και σαρδέλες - Συκώτι και κόκκινα κρέατα - Ενισχυμένα δημητριακά - Κρόκοι αυγών.

Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (6), καθώς και τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των οστών (7), των δοντιών (8) και των μυών (9) και παίζει ρόλο στην κυτταρική διαίρεση (10).

Η βιταμίνη Κ2 είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη φυσιολογική πήξη του αίματος και στη διατήρηση των φυσιολογικών οστών (11, 12). Αυτή η απαραίτητη βιταμίνη έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι βοηθά στην υγεία των οστών. Πηγές βιταμίνης Κ μπορούν να βρεθούν σε ορισμένα τρόφιμα, όπως: Λάχανο, Φυλλώδη χόρτα - Συμπεριλαμβανομένου του μπρόκολου και του σπανακιού , Φυτικά έλαια, Δημητριακά, Κοτόπουλο/χοιρινό, Κρόκοι αυγών, Μαλακό τυρί.

Προβολή Προϊόντος
ΖΜΑ - Ψευδάργυρο και Μαγνήσιο

3. ΖΜΑ - Ψευδάργυρο και Μαγνήσιο

Αποκτήστε τα δυνητικά οφέλη του ψευδαργύρου, του μαγνησίου και της βιταμίνης Β6, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ευεξία με το πατενταρισμένο μείγμα ZMA®.

Ο ψευδάργυρος είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη φυσιολογική γνωστική λειτουργία (13). Θα πρέπει να είστε σε θέση να λαμβάνετε όλο τον ψευδάργυρο που χρειάζεστε από την καθημερινή σας διατροφή. Ωστόσο, αν χρειάζεστε μια ώθηση σε ψευδάργυρο, γιατί να μην δοκιμάσετε το ZMA® μας για να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες.

Προβολή Προϊόντος

Οι καλές πηγές τροφίμων που περιέχουν ψευδάργυρο περιλαμβάνουν: Κρέας, Γαλακτοκομικά τρόφιμα - όπως το τυρί και το γάλα, Δημητριακά ολικής αλέσεως, Ψωμί και Οστρακοειδή.

Το μαγνήσιο είναι ένας από τους αφανείς ήρωες του κόσμου των ορυκτών. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης, στο μεταβολισμό, στο νευρικό σύστημα και σε πολλές άλλες λειτουργίες του οργανισμού(14,15,16). Η σωστή πρόσληψη μαγνησίου είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό, καθώς, χωρίς αυτό, μπορεί να νιώσουμε γρήγορα εξαντλημένοι. Τα τρόφιμα που περιέχουν μαγνήσιο περιλαμβάνουν: Σπανάκι, Ξηροί καρποί και Δημητριακά ολικής.

Η βιταμίνη Β6 διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, όπως η φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (17), η μείωση της κούρασης και της κόπωσης (18), η υποστήριξη της φυσιολογικής λειτουργίας του νευρικού συστήματος (19), ο φυσιολογικός μεταβολισμός των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου (20) και η φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία (21). Η βιταμίνη Β6 μπορεί να βρεθεί σε πολλές τροφές, όπως: Πουλερικά - όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα, Ψάρια κρύου νερού - όπως σολομός ή τόνος, Φασόλια σόγιας, Βρώμη, Μπανάνες, Ενισχυμένα δημητριακά.

Προβολή Προϊόντος
VITAMINI-C-ELLADA-NATURECAN

4. Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα (22) - τη φυσική άμυνα του οργανισμού σας. Βοηθά στην αύξηση της απορρόφησης του σιδήρου, μειώνει την κούραση και την κόπωση και συμβάλλει στον φυσιολογικό σχηματισμό των οστών, των δοντιών, των ούλων και του δέρματος (22,24,25,26,27).

Η βιταμίνη C μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και στη στήριξη του μεταβολισμού σας (28,29,30), είναι απαραίτητη για να αισθάνεστε υγιείς.

Προβολή Προϊόντος

Η βιταμίνη C βρίσκεται σε μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών, όπως: Εσπεριδοειδή, Φράουλες, Μαύρα φραγκοστάφυλα, Πιπεριές, Μπρόκολο.

Αν θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης C, οι βολικές κάψουλες βιταμίνης C σας παρέχουν τις απαραίτητες ημερήσιες ανάγκες σας σε βιταμίνη C χωρίς φασαρία, ώστε η συμπλήρωση να ταιριάζει στο πρόγραμμά σας. Επιπλέον, είναι φιλικές προς τους χορτοφάγους.

Προβολή Προϊόντος
Πολυβιταμίνες σε κάψουλες - Naturecan - Ελλάδα

5. Πολυβιταμίνες Naturecan

Αν χρειάζεστε μια απλή και βολική πολυβιταμίνη, μην κοιτάξετε παραπέρα από τις πολυβιταμίνες Vegan - το απόλυτο μείγμα 23 βασικών βιταμινών και μετάλλων, σχεδιασμένο να παρέχει την τέλεια ημερήσια δόση με τρεις βολικές κάψουλες.

Προσφέροντας ένα μείγμα της φόρμουλάς μας που παρέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη Β12, βιταμίνη C, βιταμίνη D3, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ, βιοτίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και άλλα - βοηθώντας στην υποστήριξη τόσο του οργανισμού όσο και της ευεξίας σας, ανεξάρτητα από το πρόγραμμά σας.

Προβολή Προϊόντος

Δημιουργημένες με 100% φυτικά συστατικά, αυτές είναι οι ιδανικές βιταμίνες για όλους - βοηθώντας σας να λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας, διατηρώντας παράλληλα μια φυτική διατροφή.

Προβολή Προϊόντος

Ποιες βιταμίνες και μέταλλα πρέπει να παίρνω;

Όταν πρόκειται για τη συμπλήρωση βιταμινών και μετάλλων, φροντίστε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία υγείας, αλλά και να έχετε μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή.

Επομένως, "ποιες βιταμίνες πρέπει να παίρνω;". Ακόμα δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε;

Δείτε τις κάψουλες πολυβιταμίνης της Naturecan.

Συντάχθηκε από τη Georgia Chappell και αναθεωρήθηκε από την εμπειρογνώμονα συμμόρφωσης, Imogen Blackshaw, ανώτερη υπεύθυνη κανονιστικής συμμόρφωσης στη Naturecan, BSc Διατροφής Δημόσιας Υγείας και εγγεγραμμένη συνεργάτης διατροφολόγος (ANutr).

Πηγές:

1. Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

2. Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

3. Η βιταμίνη Β12 έχει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.

4. Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.

5. Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό που αποδίδει ενέργεια.

6. Η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

7. Η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών οστών.

8. Η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών δοντιών.

9. Η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των μυών.

10. Η βιταμίνη D έχει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης

11. Η βιταμίνη Κ συμβάλλει στη φυσιολογική πήξη του αίματος.

12. Η βιταμίνη Κ συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών οστών

13. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη φυσιολογική γνωστική λειτουργία

14. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης

15. Το μαγνήσιο συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό που αποδίδει ενέργεια

16. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος

17. Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

18. Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

19. Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

20. Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου.

21. Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.

22. Η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου.

23. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

24. Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των οστών.

25. Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των δοντιών.

26. Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των ούλων.

27. Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος.